Aeronaut

Afgelopen maanden hebben we niet veel gevaren maar heb ik wel een mooi project te maken. Ik ben een groot fan van aeronaut bouwdozen, omdat ze makkelijk te maken zijn en er gedetailleerd uit zien. Nadat ik als eerste de aeronaut Ramborator had gemaakt kreeg ik de smaak te pakken en bestelde de Queen. Omdat ik nog een regelaar en motor had die prima in de Classic zouden kunnen, heb ik deze ook maar besteld. Ook leek het mij leuk om een mooi zeilschip te maken en hiervoor viel mijn oog op de Bella.

aeronout queen

De Queen is net als de Ramborator voltooid. Zelf nog aan te schaffen bij deze bouwdozen zijn de motor, regelaar, as en prop. Het schilderen en of aflakken moet naar eigen inzicht. Boot epoxy of porienvuller zijn beproefde methoden om de boot waterdicht te krijgen. Bovengenoemde boten zijn met porienvuller behandeld en zijn prima waterdicht.

Ook de binnenkant moet beschermd worden en hiervoor heb ik houtlijm gebruikt. Door dit met een kwast uit te smeren aan de binnenkant van de boot krijg je een mooie beschermlaag. Neem de tijd en laat het rustig uitharden.

Het bouwen van de schepen kan snel gaan met ca lijm. Want als de delen zijn gelijmd dan kun je er activator op doen waarna het direct vast zit. 

aeronout classic in aanbouw
aeronaut bella in aanbouw
binnenkant met houtlijm

Nog een methode om de boot waterdicht te maken is met bootlak . Het is te verdunnen met terpentine. Voor de eerste paar lagen is het aan te raden om het goed te verdunnen, hierdoor trekt de lak in het hout en zorgt het voor een optimale bescherming. Ik ga er in totaal 10 lagen lak op doen en kan niet wachten tot ik deze bootjes kan laten varen.

Leave a Comment